Spelregels voor meerijden instructeur

Spelregels voor meerijden instructeur

Instructeurs mogen vanaf maandag 4 oktober weer meerijden bij een tussentijdse toets, RIS-toets en faalangstexamen.

In plaats van een instructeur mag dat ook een tolk zijn, zoals gebruikelijk. Voor alle inzittenden blijft het dragen van een mondkapje verplicht.

Ook de andere coronaregels blijven gelden, in ieder geval tot het kabinet op 1 november een beslissing neemt over verdere versoepelingen. Hierbij gaat het onder meer om thuisblijven bij klachten, handen desinfecteren en examenauto’s luchten. De eindgesprekken met kandidaten voeren we alleen binnen als het slecht weer is en de examinatoren dit onderling hebben afgestemd. De instructeur kan dan meeluisteren via de mobiele telefoon.

Al jarenlang stimuleert het CBR dat instructeurs meerijden met examens. Door corona kon dit bijna anderhalf jaar niet meer. In het belang van de kandidaat melden we hierbij nog eens de spelregels voor instructeurs bij het meerijden:

  • tonen van geldige WRM-bevoegdheidspas/WRM-stagepas;
  • plaatsnemen achterin het examenvoertuig, waarbij kandidaat en examinator voldoende zicht naar achteren hebben;
  • telefoon uitgeschakeld, om kandidaat niet te storen;
  • dus ook niet appen; niet bemoeien met rit / niet in discussie met examinator.

CBR-vertegenwoordiger

Door de opleiding van tientallen nieuwe examinatoren rijdt steeds vaker een CBR-vertegenwoordiger mee met een examen of toets. Dan kan de instructeur niet meerijden. We vragen u om uw kandidaten hierop voor te bereiden.

× .