FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder kunt u een de meest gestelde vragen vinden. Indien u een andere vraag wilt stellen dan kunt u dat onderin deze pagina doen.

U kunt bij ons meestal binnen 24 uur een keuringsafspraak voor uw rijbewijs maken. Wij hebben namelijk ook avond- en weekendkeuringen. Wij onderscheiden ons van anderen door spoedrijbewijskeuringen aan te bieden. Met onze afsprakenwidget kunt u makkelijk een afspraak boeken en ook de beschikbaarheid bekijken.

U kunt bij ons een afspraak boeken voor de onderstaande locaties. 

Locatie 1 Hoogeveenenweg 100, 2913 LV in Nieuwerkerk a/d IJssel. Gevestigd in het gebouw A20 Tradecenter. Centraal gelegen direct langs de A20 net aan de grens van Rotterdam en is ook makkelijk te bereiken vanuit Gouda, Krimpen a/d IJssel, Capelle a/d IJssel, Waddinxveen, Den Haag, Zoetermeer en Utrecht.

Locatie 2 Vasteland 78, 3011 BN in Rotterdam, Gevestigd in het gebouw HNK, Pal naast de Erasmusbrug, zeer makkelijk te bereiken met openbaar vervoer.

Ja zeker, wij werken met ZorgDomein. Zo kunnen we uw documenten snel en secuur, zonder vertraging, digitaal indienen bij het CBR.

  • Uw huidig rijbewijs
  • Van het CBR ontvangen keuringsverslagen met de ZD-codes
  • Uw bloedsuiker wordt gemeten middels een vingerprik. Als u hier bezwaar tegen heeft neemt u dan een kleine hoeveelheid urine mee.
  • Eventueel: medicatielijst
  • Eventueel: bril of contactlenzen met de sterktes

Een ZD-code is een unieke code bestaande uit 10 karakters, gecombineerde letters en getallen. Elk verslag heeft een ander ZD-code. Indien u 2 aparte keuringsverslagen heeft, dan heeft u dus ook 2 verschillende ZD-codes. De ZD code vindt u op uw keuringsverslag. Klik hier om een voorbeeld van de ZD-Code (formulieren) te bekijken.

Ook indien u nog geen keuringsverslagen en/of ZD-codes heeft, kunt u toch gekeurd worden. In dat geval stuurt u ons later alsnog de ZD-codes op en handelen wij de aanvraag voor u af. Let op, als wij de ZD-codes nooit ontvangen dan kunnen wij de aanvraag ook niet afhandelen.

Ja zeker. U dient dan alle formulieren die u van KIWA ontvangen heeft mee te nemen naar de keuring. Onze arts werkt samen met een gecertificeerde arbodienst en is bevoegd u voor taxipassen te keuren.

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten van de rijbewijskeuring vergoedt. Kijk in uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar of hiervan sprake is.

U kunt uw keuringsafspraak niet annuleren, maar wel verplaatsen naar een andere datum en/of tijdstip. Neem hiervoor contact op via de mail. Tot 12 uur voor de afspraak kunnen we dat kosteloos voor u verzetten. Als het later dan 12 uur is moeten we helaas de totale kosten in rekening brengen.

FAQ rijbewijskeuring
× .