Rijbewijskeuring groot rijbewijs

Rijbewijskeuring groot rijbewijs

Wilt u een groot rijbewijs halen of verlengen? Dan moet u eerst een medische keuring ondergaan. Deze keuring noemen we ook wel de rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs (Rijbewijs C). Tijdens deze keuring beoordeelt een keuringsarts of u fysiek en mentaal in staat bent om een voertuig te besturen dat onder een groot rijbewijs valt. 

Waarom is een rijbewijskeuring voor groot rijbewijs belangrijk?

Een rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs is belangrijk om de veiligheid van zowel u als andere weggebruikers te kunnen waarborgen. Een medische keuring voor het C rijbewijs zorgt ervoor dat mensen die een groot voertuig besturen, zoals een vrachtwagen of een bus, geen gezondheidsproblemen hebben die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Daarom moet u, als u een groot rijbewijs wilt verkrijgen of verlengen, een rijbewijskeuring ondergaan.

Voorbereiding op het verlengen van het groot rijbewijs

Weet u niet wat u kunt verwachten als u uw groot rijbewijs moet verlengen? Bereidt u goed voor! Elke 5 jaar moet u uw rijbewijs verlengen in de gemeente waarin u woonachtig bent. Daarvoor moet u eerst een medische keuring voor het rijbewijs C ondergaan, oftewel een rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs. Daarvoor maakt u een afspraak bij een keuringsarts. Als uw afspraak nadert kunt u alles alvast klaarleggen dat u mee moet nemen, zoals uw legitimatiebewijs en medicijnlijst. Denk ook na over eventuele gezondheidsproblemen die u heeft, zoals diabetes of hartproblemen, en geef dit van tevoren aan bij de keuringsarts.

Wat houdt de medische keuring voor rijbewijs C in?

Tijdens de medische keuring voor rijbewijs C onderzoekt de keuringsarts of u lichamelijk en geestelijk geschikt bent om een groot voertuig te besturen. Hiervoor voert de keuringsarts verschillende onderzoeken uit. De arts meet bijvoorbeeld uw bloeddruk, controleert uw ogen en u beantwoordt vragen over uw gezondheid. Bij S&S Keuringen kijken we ook naar uw conditie en voeren we een reflextest uit.

Voordelen van een rijbewijskeuring bij S&S Keuringen

Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren keuringsarts? Dan is S&S Keuringen de beste keuze voor u. Bij ons bent u verzekerd van een snelle en professionele keuring, zonder lange wachttijden. Onze keuringsartsen hebben bovendien ruime ervaring in het uitvoeren van medische keuringen voor het C rijbewijs. U bent gegarandeerd in goede handen bij een rijbewijskeuring door S&S Keuringen.

Plan nu uw rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs

Regel direct online een afspraak met S&S Keuringen voor uw rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs. Kies zelf uw keuringslocatie in Rotterdam of Nieuwerkerk aan den IJssel. Beide locaties hebben ruime openingstijden. U kunt dus overdag, in de avond én in het weekend terecht voor uw rijbewijskeuring. Heeft u vragen over de rijbewijskeuring voor het groot rijbewijs? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0852007099. Wilt u meer informatie over de gezondheidverklaring voor uw rijbewijskeuring? Bezoek dan de website van het CBR.

Rijbewijskeuring groot rijbewijs S en S keuringen
× .