Rijbewijs verlengen 75 jaar

Rijbewijs verlengen 75 jaar

Verloopt uw rijbewijs en bent u 75 jaar of ouder? Voor het verlengen van uw rijbewijs wanneer u 75 jaar bent, is een rijbewijskeuring verplicht. Dit kan soms wat onzekerheid met zich meebrengen, maar het is belangrijk om te weten dat het verlengingsproces u helpt om te bepalen of u nog steeds veilig kunt rijden. Houd er rekening mee dat het verlengen van uw rijbewijs op 75-jarige leeftijd niet automatisch gaat. U moet zelf actie ondernemen en een afspraak maken bij een keuringslocatie in Rotterdam of Nieuwerkerk aan den IJssel. Doet u dit niet, dan kan dat leiden tot een ongeldig rijbewijs. Komt u er op het laatste moment achter dat u nog uw rijbewijs moet verlengen? Dan kunt u bij spoedkeuringen.nl terecht binnen een aantal dagen. 

Medische keuring bij het verlengen rijbewijs op 75 jaar

Bij het verlengen van uw rijbewijs na uw 75e levensjaar hoort een medische keuring. Tijdens de keuring wordt er gekeken naar de fysieke en mentale conditie om te beoordelen of een bestuurder nog steeds veilig kan deelnemen aan het verkeer. Komt er tijdens de keuring iets aan het licht? Dan is er voldoende tijd om in te grijpen, zodat de veiligheid op de weg blijft gewaarborgd. De verschillende onderdelen die aan bod komen tijdens de rijbewijskeuring:

 • Algemene anamnese
 • Oogtest
 • Bloeddrukmeting
 • Urine-onderzoek
 • Algemeen lichamelijk onderzoek

Leeftijdsgrens rijbewijsverlenging: waarom 75 jaar?

Waarom ligt de leeftijdsgrens voor het verlengen van uw rijbewijs op 75 jaar? Dit heeft alles te maken met de veiligheid op de weg. Naarmate we ouder worden, kan onze fysieke en mentale conditie afnemen. Dit kan invloed hebben op ons vermogen om veilig te rijden. De rijbewijskeuring voor het verlengen van het rijbewijs als u 75 jaar bent, helpt bij het bepalen of iemand nog steeds veilig kan rijden. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat zowel de bestuurder als andere weggebruikers veilig de weg op kunnen.

Waarom u kiest voor S&S Keuringen

U betaalt bij ons één vast tarief voor uw 75+ rijbewijskeuring. Voor uw rijbewijskeuring betaalt u het vaste tarief van €70,- (€80,- in de avonden en weekenden). Dat betekent dat u voor het invullen van meerdere keuringsverslagen NIET extra betaalt. Ook als het CBR naar aanleiding van de door ons ingevulde verslagen om aanvullende informatie vraagt, betaalt u gewoon het vaste tarief.

 • Geen wachttijden
 • Scherpe tarieven
 • All-in prijzen
 • Ook ’s avonds en in het weekend
 • Persoonlijk betrokken
 • Ruime ervaring als keuringsarts
 • Adviseur bij het CBR
 • Korte lijntjes met alle betrokken instanties

Hoe vaak uw rijbewijs verlengen na uw 75e?

Inmiddels weet u dat u een rijbewijskeuring nodig heeft om uw rijbewijs te verlengen als u 75 bent. Maar hoe lang is het rijbewijs vanaf dat moment geldig? Na het verlengen van uw rijbewijs na uw 75e levensjaar is het rijbewijs vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar verloopt het rijbewijs en om het te verlengen ondergaat u wederom een rijbewijskeuring. Dit herhaalt zich elke vijf jaar, zolang u uw rijbewijs wilt behouden en wordt goedgekeurd. Zo wordt de veiligheid op de weg gewaarborgd, maar wordt u ook gerustgesteld dat u nog steeds veilig kunt rijden.

Maak direct een afspraak voor uw rijbewijskeuring 75 jaar

Verloopt uw rijbewijs binnenkort en vereist de verlenging van uw rijbewijs een keuring omdat u 75 jaar of ouder bent? Maak dan direct een afspraak bij S&S Keuringen. Ook als u te lang heeft gewacht met de keuring kunt u binnen enkele dagen bij ons terecht. Maak een keuze uit een van onze locaties in Rotterdam of Nieuwerkerk aan den IJssel en we verwelkomen u graag voor uw rijbewijskeuring. S&S Keuringen is makkelijk bereikbaar vanuit onder andere Gouda, Zoetermeer, Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel. Meer informatie over een rijbewijs verlenging wanneer u 75 jaar of ouder bent vindt u op cbr.nl.

× .