Rijbewijskeuring Leiden

Rijbewijskeuring Leiden

Voor de aanvraag of verlenging van uw rijbewijs heeft u een keuring nodig. Voor een rijbewijskeuring in Leiden kunt u terecht bij S&S Keuringen. Een rijbewijskeuring is een verplichte medische controle voor mensen die onder specifieke omstandigheden hun rijbewijs willen aanvragen of verlengen. Tijdens de rijbewijskeuring ziet een keuringsarts erop toe dat de persoon in kwestie in staat is om veilig te rijden.

Wat houdt een rijbewijskeuring in?

Een keuringsarts voor uw rijbewijs in Leiden ziet erop toe dat u geschikt bent om een motorvoertuig te besturen. Tijdens de keuring kijkt de arts naar zowel de fysieke en mentale conditie van een persoon als naar eventuele aandoeningen of medicijngebruik die invloed kunnen uitoefenen op de rijvaardigheid. Tijdens de keuring komen de volgende onderdelen aan bod:

 1. Anamnese: Hierbij vraagt de arts naar de medische voorgeschiedenis, zoals eventuele aandoeningen, medicijngebruik of eerdere medische keuringen;
 2. Lichamelijk onderzoek: De arts voert een lichamelijk onderzoek uit om uit te sluiten dat er fysieke problemen invloed kunnen uitoefenen op de rijvaardigheid. Er wordt onder andere gekeken naar hart- en vaatziekten, diabetes of neurologische problemen;
 3. Oogtest: Hierbij test de arts of iemand voldoende zicht heeft om te rijden;
 4. Reactietijd: De arts test de reactiesnelheid en bepaalt of dit voldoende is voor de rijvaardigheid;
 5. Risicoanalyse: aan de hand van de resultaten van de testen bepaalt de arts of iemand geschikt is om een motorvoertuig te besturen.

Wie moet een rijbewijskeuring in Leiden ondergaan?

Iedere verkeersdeelnemer heeft het recht om veilig gebruik te maken van de weg. Om die veiligheid te waarborgen, geldt voor bepaalde groepen daarom de plicht om een rijbewijskeuring in Leiden te ondergaan. Mogelijk heeft u een aandoening die uw rijvaardigheid beïnvloedt. In het geval van bepaalde gezondheidssituaties, wanneer u bijvoorbeeld een beroerte of epileptische aanval hebt gehad, bent u verplicht het CBR te informeren en doet u een rijbewijskeuring in Leiden. Andere gevallen waarin u verplicht een rijbewijskeuring ondergaat:

 • U bent ouder dan 75 jaar.
 • U bestuurt voor uw beroep een vrachtwagen.
 • U bent bestuurder van een autobus.
 • U bent taxichauffeur.

Twijfelt u of u een rijbewijskeuring nodig heeft? Informeer dan bij S&S Keuringen naar keuringen voor uw huidige situatie.

Kies uw eigen keuringslocatie

Voor een rijbewijskeuring in Leiden hoeft u gelukkig niet ver te rijden. Met keuringslocaties in Rotterdam, Nieuwerkerk aan den IJssel en Utrecht heeft u veel mogelijkheden voor uw rijbewijskeuring. Alle locaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid en zijn eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer.

Waarom u kiest voor S&S Keuringen

Bij S&S Keuringen staat u centraal. We nemen uw keuring altijd serieus en helpen u zo snel mogelijk. Dankzij korte lijntjes met betrokken instanties regelen we uw rijbewijskeuring altijd snel en secuur.

 • Geen wachttijden;
 • Scherpe tarieven;
 • All-in prijzen;
 • Ook ‘s avonds en in het weekend;
 • Persoonlijk betrokken;
 • Ruime ervaring als keuringsarts;
 • Adviseur bij het CBR;
 • Korte lijntjes met betrokken instanties.

Plan nu uw rijbewijskeuring in Leiden

Regel direct online een afspraak met S&S Keuringen voor uw rijbewijskeuring in Leiden. Zo vindt u snel een datum en tijd die goed bij u passen. Heeft u vragen over de keuring,onze openingstijden of onze locaties? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0852007099. Voor informatie over gezondheidsverklaringen kunt u de website van het CBR raadplegen. 

× .